E-MAILMARKETING VOOR RESTAURANTS

Project Case

Klant

De Kop van Oost

Team

Jordi, Leroy

Dienst

E-mailmarketing

Categorie

Restaurant

Voor onze klant de Kop van Oost hebben we dit jaar e-mailmarketing uitgerold. Dit is aanvulling op de werkzaamheden die wij al voor hun doen, zoals social media beheer, content creatie en Google adverteren. In deze project case lees je hier meer over.

e-mailmarketing

Meer over de Kop van Oost

Genieten met een gouden randje op de beste plek van Amsterdam? De Kop van Oost is een geweldig restaurant in Amsterdam Oost, gelegen aan het water met uitzicht op een oude molen. In de winter lekker knus binnen, wanneer de temperaturen stijgen heerlijk buiten op het zonovergoten en mooi met planten aangeklede terras. Wij zijn fan en niet alleen van de steak tartaar!

Wat hebben we gedaan?

Voor 2020 organiseerde De Kop van Oost regelmatig events, maar dit heeft helaas een tijd stil gestaan. Ze waren van plan om weer een evenement te doen en dit was hét haakje voor e-mailmarketing.

We zijn gestart met het inrichten van de mail software, waarvoor we Mailblue gebruiken. Alle mailadressen ingeladen en een template gemaakt die past bij wat ze willen uitstralen.

Om direct een extra stap te zetten hebben we door een integratie met Zapier ervoor gezorgd dat iedere reservering nu in Mailblue komt. Hier kunnen we in een later stadium automatische e-mails op los laten.

Resultaten campagne

Het was bedoeling om het evenement uit te verkopen, hier zijn we in geslaagd. Zowel de middag als de avond zat helemaal vol! Hier zijn we natuurlijk heel trots op.

Statistieken:

  • 35% opent de e-mails
  • 6% CTR (Click Through Rate) naar de landingspagina
  • 20% heeft een reservering geplaatst

Dit zijn zeer mooie statistieken. E-mail heeft ervoor gezorgd dat het evenement voor 90% was uitverkocht, verspreid over twee e-mails. De aanvullende reserveringen hebben wij behaald met social media advertenties gericht op de doelgroep.

Naast dat we e-mail marketing en advertenties hebben ingezet, zijn we tijdens het evenement aan de slag gegaan met content creatie. Dit zie je terug op deze pagina, maar ook op de Instagram van De Kop van Oost.

Social media bureau
influencer marketing