Personeelswerving met adverteren op Facebook voor Hout

Project Case

Klant

Hout Eindhoven

Team

Leroy & Jordi

Dienst

Advertising & Videografie

Categorie

Social media marketing

Een tijd geleden hebben we voor Hout Eindhoven geholpen met hun personeelswerving door te adverteren op Facebook. Ze stonden er erg voor open om ook Italianen aan te nemen om zo op die manier zo dicht mogelijk bij hun concept te blijven. Ook waren ze bereid om Italianen vanuit Italië een kans te geven om bij hun te komen laten werken in Nederland.

Adverteren op META voor Hout Eindhoven

Meer over Pizzeria Hout in Eindhoven

Hout is een pizzeria in Eindhoven met inmiddels twee vestigingen. Hier eet je echte Napolitaanse pizza! Natuurlijk kan je ook genieten van antipasti of een verse pasta. Wij hebben nu alweer honger.

Hoe zijn we aan de slag gegaan?

Om de doelgroep zo goed mogelijk te bereiken met het adverteren op Facebook (META) moesten we duidelijke campagnemateriaal hebben die overtuigend zijn. Zoals jullie wellicht weten, is het adverteren via Facebook lastiger geworden omdat de targeting voor vacatures beperkt is. Het moest dus uit de beelden komen die we gingen inzetten.

We kwamen al snel uit op video. Zo kunnen we in een kort tijdsbestek zoveel mogelijk laten zien van de omgeving waar ze komen te werken. Ons creatieve team heeft hiervoor een plan uitgewerkt met als hoofddoel de werkzaamheden en plezier op de vloer laten uitstralen.

Met deze video zijn we de campagne gaan inrichten. Deze hebben we gesplitst op basis van hun bereidheid om Italianen aan te nemen:

  • Advertentiegroep gericht op Italianen in Nederland
  • Advertentiegroep gericht op specifieke gebieden in Italië

De advertentie bleef hetzelfde, de copy hebben we gespecificeerd op de locaties om de Facebook campagne tot een succes te maken.

Resultaten adverteren op Facebook

Met de advertentie campagne op META (Facebook), bestaand uit videobeelden, hebben we de vacature weten te vullen. Maar wat zijn de cijfers?

  • Campagneduur: 28 dagen
  • Aantal sollicitanten: 47
  • Kosten per ingevuld formulier: € 8,84

Aanvullende statistieken:

  • 45.000 weergaven
  • 266 klikken naar de website

Zoals je ziet hebben we hier mooie resultaten behaald! In 28 dagen 47 sollicitanten, waarvan de meeste uit Italië kwamen. Dit hadden we zelf niet verwacht. Bij Hout ben je er dus van verzekerd dat er een heerlijke pizza wordt bereid, en dat uit Italiaanse handen. 

Door de combinatie van ons creatieve team en online marketeers hebben we een krachtige campagne kunnen neerzetten. Dit is dan ook waar wij in geloven: de samenwerking tussen onze afdelingen!

Hout Eindhoven adverteren op Facebook
Hout Eindhoven adverteren op META

Campagneduur (dagen)

Sollicitanten

Kosten per ingevuld formulier (€)

Weergaven

Klikken naar website

Is dit ook interessant voor jouw bedrijf?

Wil jij ook Facebook adverteren of juist content creatie? Neem dan contact met ons op. Ons team helpt je graag verder!

GRATIS ADVIESGESPREK?

Ben jij benieuwd wat zoekmachine marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? We doen graag eens een (digitale) bak koffie met je!

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen voor verdere details.

8 + 14 =