De beste social media afmetingen 2024

dec 4, 2023Content creatie, Social Media0 Reacties

In de snelle wereld van social media is het bijhouden van de juiste afmetingen voor je profielfoto’s, omslagfoto’s en berichten essentieel. Of je nu een doorgewinterde content creator, een opkomende influencer, of gewoon een actieve social media gebruiker bent, het is cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste trends. In dit blog kijken we naar de beste social media afmetingen voor 2024, zodat jij je profielen altijd up-to-date kunt houden.

Social media afmetingen voor verschillende kanalen

Als content creator, influencer of social media gebruiker wil je dat je profiel er professioneel uitziet en de aandacht trekt. De juiste afmetingen dragen bij aan een verzorgde uitstraling. Ook wij als online marketingbureau, die gespecialiseerd is op gebied van content creatie, zijn hier dagelijks mee bezig. Wij weten als geen ander dat het key is om overal de perfecte afmetingen te gebruiken. Op Instagram, bijvoorbeeld, spelen de vierkante en landschapsberichtfoto’s een grote rol in het visuele aspect van je feed. Het gebruiken van de juiste afmetingen zorgt ervoor dat je content optimaal wordt weergegeven en dat je profiel er samenhangend uitziet. Bekijk hieronder de beste afmetingen voor Instagram zoals wij ze ook gebruiken:

social media afmetingen Instagram

 

LinkedIn, het platform voor professionele netwerken, benadrukt het belang van een zakelijke uitstraling. Een goede profielfoto en achtergrondfoto zijn cruciaal. Gedeelde afbeeldingen op dit platform moeten ook voldoen aan specifieke afmetingen voor optimale weergave.

 

social media afmetingen linkedin

 

Voor Facebook geldt dat de omslagfoto de eerste indruk maakt wanneer iemand je profiel bezoekt. Het gebruik van de aanbevolen afmetingen zorgt ervoor dat je omslagfoto er op zowel desktop als mobiel goed uitziet. Gedeelde afbeeldingen moeten ook worden aangepast om optimaal te worden weergegeven in de nieuws feeds van je volgers.

Twitter, met zijn snelle stroom van informatie, vereist aangepaste afmetingen voor profielfoto’s en omslagfoto’s. In-stream afbeeldingen spelen een rol bij het vergroten van de betrokkenheid bij je tweets. Zorg ervoor dat je afbeeldingen deze afmetingen respecteren voor een professionele uitstraling.

Om jou een handje te helpen, hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de belangrijkste social media afmetingen voor 5 grote kanalen:

social media afmetingen alle kanalen

Dus

Het is duidelijk dat het gebruik van de juiste social media afmetingen in 2024 een aanzienlijke impact heeft op de presentatie van je profielen. Het volgen van de aanbevelingen voor Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn zorgt ervoor dat je content opvalt en professioneel oogt. Een overzichtelijke en aantrekkelijke online aanwezigheid is essentieel in de competitieve wereld van social media. Ben je nou benieuwd hoe wij dit doen op bijvoorbeeld Instagram? Check dan onze Instagrampagina.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en bekijk onze blogpagina voor regelmatige updates over social media en andere relevante onderwerpen. Houd je profielen fris en aantrekkelijk voor een blijvende indruk! Een keertje sparren? Hit us up!

author avatar
Nick
Online marketing heeft de toekomst en dat beseft Nick maar al te goed. Thuis in SEO, SEA, e-mailmarketing en nog veel meer.

GRATIS ADVIESGESPREK?

Ben jij benieuwd wat zoekmachine marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? We doen graag eens een (digitale) bak koffie met je!

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen voor verdere details.

11 + 8 =