Een reclamevrij Instagram en Facebook: Is het de investering waard?

okt 31, 2023News, Social Media0 Reacties

Ben je ook die constante stroom van advertenties op Facebook en Instagram beu? Je bent niet de enige! Moederbedrijf META heeft aangekondigd dat ze een oplossing bieden voor dit ”probleem” met hun nieuwe abonnement voor een reclamevrije ervaring. In dit artikel bekijken we of dit reclamevrij abonnement de moeite waard is voor jou als eindeloze scroller op Instagram en Facebook.

Waarom een abonnement voor reclamevrij?

Je kent het wel: je scrolt door je Facebook- of Instagram-feed en wordt constant onderbroken door advertenties van het zoveelste nieuwe kledingmerk of de gave nieuwe gadgets van een of ander bedrijf. Dit kan behoorlijk vervelend zijn en je kostbare tijd verspillen. Met het nieuwe abonnement voor sociale media kunnen gebruikers genieten van een ad-free ervaring, waardoor je ongestoord door je feed kunt bladeren.

Een reclamevrij Instagram en Facebook: Is het de investering waard?

Wat heeft META hieraan?

Moederbedrijf Meta zegt met de abonnementsvorm tegemoet te willen komen aan eisen van het Europese Hof van Justitie. Brussel is namelijk al langere tijd kritisch op de manier waarop het Amerikaanse concern omgaat met privacygevoelige informatie en stelde een betaalde versie voor. META zegt dat de data van betalende gebruikers niet worden gebruikt voor advertenties.

Wat biedt het reclamevrij abonnement?

Het abonnement voor reclamevrije sociale media belooft een advertentievrije omgeving op zowel Facebook als Instagram. Dit betekent dat je geen hinderlijke advertenties meer zult tegenkomen terwijl je door je tijdlijn scrolt. Klinkt goed, toch?

Wat kost het om geen advertenties te zien?

Het abonnement voor reclamevrije sociale media komt uiteraard met een prijskaartje. Zuckerberg, eigenaar van META, wil er natuurlijk ook wel geld aan verdienen. Het abonnement voor de gemiddelde smartphonegebruiker kan iets duurder uitvallen. De exacte kosten variëren, afhankelijk van de regio en het specifieke pakket dat je kiest. Hoogstwaarschijnlijk ga je voor het abonnement op desktop rond de €9,99 betalen en voor smartphone iets in de richting van €12,99 per maand.

Is het de investering waard?

Of het de investering waard is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en hoeveel je je stoort aan advertenties. Als je een actieve gebruiker van Facebook en Instagram bent en de constante stroom van advertenties je dagelijkse ervaring verstoort, kan het abonnement voor reclamevrije sociale media een aantrekkelijke optie zijn. Anderzijds is het bekijken van advertenties natuurlijk een makkelijke manier om toch gratis de social media platforms te kunnen gebruiken.

Wat betekent dit voor bedrijven die adverteren op Instagram & Facebook?

Er adverteren enorm veel bedrijven en dat is niet altijd vanzelfsprekend een succes. Nadenken over campagnes, je advertenties en bijbehorend beeldmateriaal blijft key. Binnen de advertenties die wij voorbij zien komen zit enorm veel variatie. Daarmee ook ruimte om alsnog te blijven uitblinken. Onze verwachting is namelijk dat er genoeg mensen overblijven die alsnog voor de gratis versie gaan en dus advertenties te zien zullen krijgen. Er gaat in de advertising enorm veel geld om en dat wil META echt niet mislopen.

Aan de andere kant is dit juist voor veel bedrijven die massaal leunen op advertising een mooie wake up call. Alleen maar geld in je ads pompen en vergeten om aan je organische kanalen en eigen branding te denken is wellicht verleden tijd. Kom erachter hoe we voor jou een passende strategie in kunnen vullen voor jouw (organische) kanalen.

Alles op een rijtje

Het nieuwe abonnement voor reclamevrije sociale media biedt gebruikers de mogelijkheid om advertenties op Facebook en Instagram te vermijden. Hoewel dit zeker aantrekkelijk klinkt, moet je overwegen of de extra kosten het waard zijn voor jou. Het kan een geweldige oplossing zijn als je de advertenties beu bent, maar het is belangrijk om de kosten in overweging te nemen. Gewoon door scrollen, kan natuurlijk ook.

In een wereld waar advertenties een integraal onderdeel zijn van de meeste sociale media, is de mogelijkheid om ze te omzeilen zeker verleidelijk. Uiteindelijk hangt het af van hoezeer je die reclamevrije ervaring waardeert. Overweeg je opties en beslis of het nieuwe abonnement voor reclamevrije sociale media bij jou past.

Ben je benieuwd naar meer trends over bijvoorbeeld LinkedIn of wil je graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Houd onze blogpagina in de gaten! 

 

author avatar
Nick
Thuis in zoekmachinemarketing, webdesign en copywriting.

GRATIS ADVIESGESPREK?

Ben jij benieuwd wat zoekmachine marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? We doen graag eens een (digitale) bak koffie met je!

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen voor verdere details.

15 + 8 =