Maak jij gebruik van time tracking binnen je bedrijf?

nov 17, 2023Time tracking0 Reacties

Vraag je je wel eens af waar al die kostbare tijd in je bedrijf naartoe gaat? Time tracking, oftewel urenregistratie, is een krachtig instrument dat bedrijven in staat stelt deze vraag te beantwoorden en de efficiëntie te verbeteren. In dit blog gaan we dieper in op waarom time tracking zo cruciaal is voor zowel werknemers als werkgevers en hoe het de bedrijfsprestaties kan stimuleren.

Time tracking

Waarom is time tracking belangrijk voor werknemers?

Voor werknemers is het bijhouden van uren meer dan alleen een administratieve taak. Het stelt hen in staat om hun werklast beter te begrijpen en prioriteiten te stellen. Urenregistratie is cruciaal omdat het personeel helpt inzicht te krijgen in de tijd die ze aan elke taak besteden. Dit inzicht bevordert niet alleen een betere planning, maar verhoogt ook de productiviteit.

Wat heeft een werkgever aan time tracking?

Werkgevers plukken eveneens de vruchten van effectieve time tracking. Door te begrijpen hoe werknemers hun tijd besteden, kunnen bedrijven processen optimaliseren en inefficiënties verminderen. Het bespaart niet alleen kosten, maar verbetert ook de algehele bedrijfsprestaties. 

De nadelen voor bedrijven

 • Het begin is altijd lastig: Soms kan het invoeren van time tracking een beetje verwarrend zijn als je er net mee begint. Het kost wat tijd om eraan te wennen. In het begin zullen werknemers het snel en veel vergeten.
 • Gevoel van controle: Als je baas te veel in de gaten houdt hoe je je tijd besteedt, kan dat een beetje irritant aanvoelen. Je wilt niet het gevoel hebben dat iemand constant over je schouder meekijkt.
 • Afhankelijk van technologie: Het gebruik van technologische tools voor time tracking is geweldig, maar soms kunnen die tools haperen. Het is frustrerend als je afhankelijk bent van ze en ze werken niet zoals je wilt.

De voordelen voor bedrijven

 • Transparantie en vertrouwen: Time tracking bevordert een cultuur van transparantie tussen werknemers en werkgevers, wat het onderlinge vertrouwen versterkt. Het laat zien dat de organisatie waarde hecht aan eerlijke communicatie en openheid.
 • Efficiëntie en productiviteit: Door te weten waar de tijd naartoe gaat, kunnen bedrijven hun middelen efficiënter inzetten. Dit leidt tot verbeterde prestaties en een hogere productiviteit op de werkvloer.
 • Kostenbeheersing: Time tracking helpt bedrijven onnodige kosten te vermijden door inzicht te geven in waar de uren worden besteed. Dit is vooral cruciaal in projectgebaseerde bedrijfsmodellen.

5 time tracking tools voor jouw bedrijf

Wij zelf maken gebruik van Harvest. Naast Harvest zijn er nog veel meer time tracking tools. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met de 5 beste.

 • Harvest: Harvest is een alles-in-één tool waarmee je niet alleen uren kunt bijhouden, maar ook uitgaven kunt registreren en facturen kunt genereren. Het is ideaal voor zelfstandigen en kleine bedrijven.
 • Toggl: Toggl is een intuïtieve time tracking tool die gebruikers in staat stelt eenvoudig hun uren bij te houden. Met een gebruiksvriendelijke interface en handige rapportagefunctionaliteiten is het een favoriet onder freelancers en teams.
 • Clockify: Clockify biedt zowel betaalde als gratis opties en is geschikt voor zowel kleine bedrijven als grote ondernemingen. Met functies zoals het bijhouden van projecturen en het genereren van facturen is het een veelzijdige keuze.
 • RescueTime: RescueTime gaat verder dan traditionele time tracking en biedt inzicht in je digitale gewoonten. Het analyseert hoe je je tijd online besteedt, wat handig kan zijn voor het identificeren van afleidingen.
 • Hubstaff: Hubstaff is perfect voor teams die op afstand werken. Het biedt geavanceerde functies zoals schermopnamen en activiteitenbewaking, waardoor het niet alleen een time tracker is maar ook een tool voor teammanagement.

Alles op een rijtje

Kortom, time tracking is niet slechts een administratieve taak, maar een essentieel hulpmiddel voor het optimaliseren van bedrijfsprestaties. Voor zowel werknemers als werkgevers biedt het inzicht in tijdsbesteding de mogelijkheid om processen te stroomlijnen en productiviteit te verhogen. Ook wij bij The Creators Hub maken er elke dag gebruik van. Consistency is key! Het begin is altijd even wennen, maar na een tijdje ga je er de voordelen van merken. Wij geloven erin! 

Wil je meer weten over de laatste trends op het gebied van time tracking en urenregistratie? Bekijk dan hier al onze blogs.

Door bewust om te gaan met tijd, geef je jouw bedrijf de kans om te groeien en te bloeien. Ze zeggen niet voor niks: Meten is weten!

 

 

 

author avatar
Nick
Online marketing heeft de toekomst en dat beseft Nick maar al te goed. Thuis in SEO, SEA, e-mailmarketing en nog veel meer.

GRATIS ADVIESGESPREK?

Ben jij benieuwd wat zoekmachine marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? We doen graag eens een (digitale) bak koffie met je!

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen voor verdere details.

15 + 13 =