LinkedIn schrapt functies voor creators: Wat betekent dit voor jou?

nov 14, 2023Content creatie, Social Media0 Reacties

Ben jij een actieve gebruiker van LinkedIn? Dan heb je wellicht al gehoord over de recente veranderingen op het platform. In dit blog gaan we dieper in op het nieuws dat LinkedIn enkele functies voor makers heeft verwijderd en wat dit betekent voor zowel individuele gebruikers als bedrijven.

LinkedIn, het professionele netwerk, heeft onlangs enkele functies voor makers geëlimineerd, waaronder de mogelijkheid om carrousels en profielvideo’s te delen, evenals klikbare links in afbeeldingen. Deze veranderingen hebben geleid tot enige opschudding binnen de community. In dit artikel verkennen we de impact van deze wijzigingen op LinkedIn-gebruikers en bedrijven.

LinkedIn

Wat is er precies veranderd?

Voor makers op LinkedIn betekent dit dat ze geen gebruik meer kunnen maken van de populaire carrousel-functie. Carrousels waren een krachtig instrument om content in een verhalende vorm te presenteren en meer betrokkenheid te genereren. Dit is een aanzienlijk verlies voor gebruikers die gewend waren aan deze dynamische manier van informatie delen.

Waarom deze veranderingen?

LinkedIn heeft aangegeven dat deze aanpassingen bedoeld zijn om de gebruikerservaring te verbeteren en de kwaliteit van de gedeelde content te waarborgen. Door het beperken van bepaalde functies hoopt LinkedIn de relevantie van de inhoud op het platform te verhogen. Daarnaast willen ze een meer professionele uitstraling te behouden.

Impact op bedrijven

Voor bedrijven die LinkedIn gebruiken als een essentieel onderdeel van hun marketingstrategie, kan deze verandering een verschuiving in hun aanpak betekenen. Carrousels waren vaak een effectieve manier om producten en diensten te presenteren, en het verdwijnen ervan dwingt bedrijven om creatiever te worden in hun contentstrategie. Dit is ook een groot onderdeel van de werkzaamheden binnen The Creators Hub. Ben je benieuwd hoe wij als contentmarketingbureau strategieën inzetten en waardevolle content creëren? Lees hier dan meer.

Hoe reageren gebruikers?

De reacties op deze veranderingen variëren. Sommige gebruikers begrijpen de behoefte aan een professionelere uitstraling, terwijl anderen teleurgesteld zijn over het verlies van creatieve vrijheid. Bovendien, wat jouw standpunt ook is, het is belangrijk om te begrijpen hoe deze veranderingen jouw gebruik van LinkedIn beïnvloeden.

Dus..

LinkedIn evolueert, en soms betekent dat afscheid nemen van vertrouwde functies. Hoewel de recente verwijdering van carrousels en andere functies voor makers voor sommigen een uitdaging kan zijn, biedt het ook de mogelijkheid om nieuwe benaderingen te verkennen en creatiever te zijn in je online aanwezigheid.

Verder, wil je op de hoogte blijven van de laatste trends? Blijf verbonden met de LinkedIn-community en blijf experimenteren met nieuwe manieren om jezelf en je bedrijf te presenteren. Verandering is onvermijdelijk, maar het biedt ook kansen voor groei en innovatie. Bekijk hier de laatste ontwikkelingen en blijf op de hoogte.

author avatar
Nick
Online marketing heeft de toekomst en dat beseft Nick maar al te goed. Thuis in SEO, SEA, e-mailmarketing en nog veel meer.

GRATIS ADVIESGESPREK?

Ben jij benieuwd wat zoekmachine marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? We doen graag eens een (digitale) bak koffie met je!

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen voor verdere details.

4 + 11 =