Met ”Meta Verified” koop je nu je Instagram verificatie.

jul 11, 2023Social Media0 Reacties

Meta verified als abonnement?

Heb jij jarenlang gehoopt totdat Meta, waar Facebook en Instagram onder vallen, jou zouden belonen met een ”verified badge”? Naast hopen, kun je nu ook eindelijk zelf actie ondernemen. Je kunt nu namelijk een abonnement nemen waarbij je ”Meta Verified” bent en het felbegeeerde blauwe vinkje krijgt. Mits je profiel het verificatieproces doorlopen heeft. Benieuwd naar de ins & outs van dit concept? Lees snel verder.

Waarom wil je geverifieerd zijn?

Instagram bestaat inmiddels al sinds 2010 en heeft op dit moment meer dan een miljard gebruikers. Tussen al deze gebruikers zitten ook ontelbaar veel spam-accounts waar jij vast en zeker wel eens mee te maken hebt gehad. Comments die nergens op slaan, gekke profielen met nog gekkere links die je proberen te verleiden om te klikken en personen die zich voordoen als anderen.

Hieronder een voorbeeld waarbij een echt account wordt onderscheiden van een nepaccount door middel van een blauwe badge.

Naast laten zien dat jij ”echt” bent is het blauwe vinkje ook een soort statussymbool geworden. Het blauwe vinkje geeft inmiddels ook een soort van aan dat je een bekend persoon bent.

Hoe krijg je jouw meta verification?

Het is voor iedereen mogelijk om een verificatie aan te vragen. Addertje onder het gras? Je moet een abonnement á 16,99 per maand afnemen. Nadat jij de verificatie hebt doorlopen ben je officieel verified. Voordat je dit proces kunt voltooien dien je je volledige naam in je bio te hebben staan, een profielfoto te hebben waarbij je recht in de camera kijkt én je moet een officieel identiteitsbewijs uploaden.

Wat krijg je als je meta verified bent?

Als je geverifieerd gebruiker bent krijg je niet alleen maar een blauw vinkje. Daarnaast profiteer je nog van diverse voordelen:

  • Exclusieve stickers op zowel Facebook als Instagram Reels en Stories
  • 100 sterren per maand te gebruiken op Facebook en ondersteuning van makers
  • Actieve accountbewaking om imitators te voorkomen
  • Toegang tot klantenondersteuning voor accounts

Ik zie deze functie niet?

Het is mogelijk dat jij deze functie nog niet kunt zien in je account(s). Meta rolt de functie geleidelijk aan uit en dus moet je wellicht geduldig zijn. Wij beheren tientallen accounts van klanten en zien deze functie nu bij zo’n 25% van hen.

Kan ik als bedrijf ook ”Meta Verified” zijn?

Ja, dit kan. Veel grote bedrijven maakten eerder al aanspraak om de blauwe badge, maar ook voor kleinere bedrijven behoort het nu tot de mogelijkheden. Ook hierin geldt weer dat deze functie nog niet voor alle bedrijven beschikbaar is.

Wel zou je via dit formulier vast een aanvraag kunnen indienen bij Meta!

Conclusie?

Of je nu perse ”meta verified” moet willen zijn is aan jou. Ja, je krijgt diverse voordelen, maar het gaat waarschijnlijk geen game changer zijn. Wel oogt je profiel echt en kun je laten zien dat je geen scam account bent, waar diverse imitators dit wel zijn.

Naar onze mening is Meta te lang soft omgegaan met spam & fake accounts en betalen wij nu 16,99 per maand om ons van hen te onderscheiden.

Meer weten over social media, content creatie of online advertising? Bekijk hier onze diensten!

author avatar
Jordi Sloots
Jarenlange ervaring in social media en fotografie. Runde jarenlang een blog met 300.000 bezoekers per maand en besloot toen zijn agency te lanceren.

GRATIS ADVIESGESPREK?

Ben jij benieuwd wat zoekmachine marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? We doen graag eens een (digitale) bak koffie met je!

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen voor verdere details.

1 + 4 =