Short form video’s voor DOMIBO Radio op TikTok

Project Case

Klant

Domibo Radio
(onderdeel van Eindhoven365)

Team

Jordi

Dienst

Fotografie & Videografie

Categorie

Short form video, TikTok.

”Hoe kunnen we nieuwe studenten ondersteunen tijdens de start van hun studie met de hulp van ouderejaarsstudenten?” Dat was de vraag die Eindhoven365 zichzelf stelde. Uiteindelijk rolden zij het concept Domibo Radio uit en was deze eigentijdse radioshow in samenwerking met studentenverenigingen geboren!

Wij werken al vaker met Eindhoven365 samen en toen zij ons benaderden voor dit project waren we direct enthousiast. In onze hometown, met studenten, een nieuw concept met vette branding én we zouden vol op TikTok en Instagram reels inzetten. Short form video, all aboard!

Interview van Domibo Radio (door Eindhoven365).

Meer over Domibo Radio

Als student loop je anno 2023 tegen heel wat problemen, noem het uitdagingen, aan. Huisvesting, integreren, vrije tijdsbesteding en ga zo maar door. Domibo Radio wilde een hoop van deze onderwerpen bespreekbaar maken in een podcast. Deze afleveringen zijn onder andere op Spotify te horen en geven veel studenten richting in deze zoektocht om van Eindhoven hun thuis te maken.

Onze samenwerking

Naast eerdere content creatie voor Eindhoven365, de organisatie die Domibo Radio ontwikkelde, was dit voor ons een mooi nieuw project. Tijdens de introductieweek in Eindhoven bezochten we diverse locaties waar we, als aanvulling op de podcast, studenten vragen stelden. Met een camera én microfoon uiteraard zodat we dit in het zogenoemde ”short form video” concept konden gieten.

Dus gingen wij met 2 man sterk een week op pad om leuke quotes, handige tips en grappige fragmenten te verzamelen. Deze maakte we social ready door ze te editten en te voorzien van subtitles via Submagic. Deze tool ondertitelt bijna helemaal automatisch en met code JORDI10 krijg je 10% korting. Of dat gelukt is? Hieronder een opsomming van de statistieken.

Behind the scenes van opnames voor Domibo Radio.
Close up van interview domibo radio.

De cijfers

Domibo Radio publiceerde de door ons geproduceerde video’s op zowel Instagram en TikTok en verzamelde enorm veel views. Naast de podcast op Spotify werd het zowel organisch als paid op Instagram en TikTok gepubliceerd en realiseerden we 1.383.629 impressies en 553.703 video views. Lekkere cijfers en de doelgroep reageerden er ook nog eens onwijs lekker op.

Toekomstbestendig? Zeker, de samenwerking werd van twee kanten als prettig ervaren en daarmee kijken we positief naar de toekomst. Short form content is wat ons betreft de toekomst en het is mooi dan Domibo Radio en Eindhoven365 dat snappen.

 

Impressies

Video views

Draaidagen

Edit dagen

Studentenverenigingen

Social media kanalen

De uitingen

 

GRATIS ADVIESGESPREK?

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? We doen graag eens een (digitale) bak koffie met je!

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen voor verdere details.

14 + 5 =