De nieuwe Short Form video feed van LinkedIn komt eraan!

jul 1, 2024LinkedIn, Social Media0 Reacties


LinkedIn is aan het veranderen. Een nieuwe short form video feed wordt getest. Zo’n soort feed wordt ook gebruikt op Instagram reels en TikTok. Deze verandering belooft het platform dynamischer te maken, maar wat betekent dit voor jou als gebruiker en bedrijf? In deze blog duiken we in de details. We bekijken de voordelen en nadelen van deze nieuwe feature en hoe je er als bedrijf op in kunt spelen. Daarnaast geven we je nog wat inspiratie voor wat je kunt posten als het straks live is.

 

Short Form video op LinkedIn

 

Wat is de short form feed op LinkedIn?

De short form feed op LinkedIn is vergelijkbaar met TikTok en Instagram Reels. Korte, pakkende video’s, gemakkelijk te consumeren en gericht op het vasthouden van je aandacht. LinkedIn introduceert deze feature om de interactie te verhogen. Gebruikers blijven zo langer betrokken bij het platform. LinkedIn ziet de potentie hier wel van in. Ze willen de betrokkenheid van gebruikers verhogen. Korte video’s maken het makkelijker om informatie snel te delen. Denk aan tips, tricks en inzichten. Handig voor professionals en bedrijven.

Voordelen van de short form video feed

De short form video feed biedt diverse voordelen. Ten eerste, verhoogde zichtbaarheid. Video’s vallen op tussen tekstberichten en dit kan je profiel een boost geven. Ten tweede, snelle consumptie van content. Je hoeft niet lang te scrollen, want alles is snel en to the point. Ten derde, verbeterde interactie. Korte video’s nodigen uit tot reageren en delen. Dit versterkt je netwerk.

Mogelijke nadelen

Natuurlijk zijn er ook nadelen. Korte video’s kunnen oppervlakkig zijn. Ze missen soms diepgang en kunnen afleiden van belangrijkere zaken. Te veel tijd spenderen aan video’s kan je productiviteit schaden. Daarnaast, niet iedereen voelt zich comfortabel voor de camera. Privacy is belangrijk, zeker in deze tijd. Stem dit dus altijd goed met elkaar af.

Hoe kun je er als bedrijf op inspelen?

Als bedrijf is het belangrijk om snel in te spelen op nieuwe trends. De short form video feed biedt een uitstekende kans. Begin met het creëren van korte, impactvolle video’s. Denk aan bedrijfspresentaties, klant-testimonials en productdemonstraties. Maak gebruik van storytelling. Vertel verhalen die je doelgroep aanspreken. Zorg voor een consistente merkboodschap. Dit vergroot je herkenbaarheid en betrouwbaarheid. Roep op tot actie en moedig kijkers aan om te reageren en te delen. Door ook zelf weer te reageren, creëer je meer interactie en meer UGC (User Generated Content). Dit verhoogt op zijn tijd weer je bereik.

Daarnaast kun je samenwerken met influencers. Zij kunnen je helpen om je bereik te vergroten. Zoek naar professionals die passen bij je merk. Laat hen je producten of diensten promoten in korte video’s. Dit vergroot je zichtbaarheid en trekt nieuwe klanten aan.

Wat heb je ervoor nodig?

Om succesvol te zijn met de short form video feed op LinkedIn, heb je een aantal zaken nodig. Allereerst, creativiteit. Denk out-of-the-box. Wees origineel en innovatief in je benadering. Daarnaast heb je natuurlijk apparatuur nodig, een goede camera en microfoon is genoeg. Kwaliteit is cruciaal voor professionele video’s. Zorg dus wel voor goede apparatuur. Voor het editen heb je een app nodig zoals Capcut. Hiermee kun je je video’s inkorten, bijsnijden, effecten toevoegen en nette overgangen maken.

Ook heb je een goed plan nodig. Wat wil je bereiken met je video’s? Wie is je doelgroep? Hoe vaak ga je video’s posten? Een duidelijke strategie helpt je om consistent te blijven. Tot slot, zorg voor een team dat vertrouwd is met social media. Zij kunnen je helpen bij het maken en promoten van je video’s.

Wat werkt goed als short form video’s?

Hier zijn nog enkele ideeën voor wat je kunt plaatsen op LinkedIn met short form video:

  1. Behind-the-Scenes Content: Laat zien hoe je producten worden gemaakt of geef een kijkje in het dagelijks leven op kantoor. Dit maakt je merk menselijker en toegankelijker.
  2. Educatieve Video’s: Deel korte tutorials of tips die waardevol zijn voor je doelgroep. Dit positioneert je als een expert in je vakgebied.
  3. Live Q&A Sessions: Ga live en beantwoord vragen van je volgers. Dit verhoogt de interactie en betrokkenheid.
  4. Case Studies: Deel korte video’s over succesvolle projecten of klantenverhalen. Dit toont je expertise en betrouwbaarheid.
  5. Evenementen Verslagen: Maak korte samenvattingen van evenementen waar je aan deelneemt. Dit laat zien dat je actief bent in je industrie.

Experimenteer met verschillende soorten content. Meet de resultaten en pas je strategie aan waar nodig. Zo blijf je vooroplopen in de dynamische wereld van LinkedIn.

Zit jij straks eindeloos op LinkedIn te scrollen?

De short form video feed op LinkedIn biedt veel mogelijkheden. Het kan je zichtbaarheid vergroten en je netwerk versterken, maar wees bewust van de mogelijke nadelen. Maak gebruik van deze nieuwe feature en ervaar zelf wat de voordelen zijn van short form video content.

Wil je meer weten over de nieuwste trends en ontwikkelingen? Houd dan onze blogpagina in de gaten. Blijf op de hoogte en haal het maximale uit je LinkedIn ervaring.

 

author avatar
Nick
Thuis in zoekmachinemarketing, webdesign en copywriting.

GRATIS ADVIESGESPREK?

Ben jij benieuwd wat zoekmachine marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? We doen graag eens een (digitale) bak koffie met je!

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen voor verdere details.

15 + 6 =