Wat is Search Engine Advertising?

jan 2, 2023SEA0 Reacties

SEA staat voor Search Engine Advertising. Wat betekent dat het een vorm van online adverteren is die gericht is op het verkrijgen van bezoekers via zoekmachines, zoals Google.

Search Engine Advertising

Wat is SEA? Met SEA maak je gebruik van zoekwoorden om jouw advertenties te laten verschijnen in de zoekresultaten van zoekmachines wanneer mensen zoeken naar bepaalde termen. Je betaalt dan voor elke klik op jouw advertentie. Dit wordt ook wel ‘betaald zoeken’ genoemd, in tegenstelling tot SEO waarbij je niet hoeft te betalen per klik.

SEA is een effectieve manier om snel bezoekers naar je website te krijgen en om specifieke doelgroepen te bereiken. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je doelgroep en zoekwoorden goed afgestemd zijn op elkaar, zodat je ervoor zorgt dat je advertenties getoond worden aan mensen die geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt. Het is ook belangrijk om regelmatig te blijven monitoren hoe je advertenties presteren, zodat je eventuele aanpassingen kunt maken om ervoor te zorgen dat je het maximale rendement behaalt uit je SEA-campagnes.

Wat zijn search engine ads?

Search engine ads zijn advertenties die verschijnen naast, boven of onder de organische zoekresultaten. Dit zijn advertenties waar bedrijven voor betaald hebben. Google is hierin uniek, daar verschijnen deze advertenties alleen maar boven en beneden de zoekresultaten.
Deze advertenties zijn helemaal aan te passen. Denk aan onder andere de titel en de metatekst. Ook kan je precies kiezen waar de persoon die erop klikt naartoe moet gaan. Dit hoeft dus niet perse de homepage te zijn.

Hoe kan ik zoekwoordenonderzoek doen?

Bij SEA maak je gebruik van zoekwoorden. Maar om deze zoekwoorden zelf te bedenken is nog niet heel makkelijk. Geen zorgen, veel mensen zijn je al voorgegaan en zoekwoorden zijn openbaar te vinden. Er zijn verschillende tools beschikbaar, van gratis tot aan betaald. Een gratis tool is Google Search Console. Natuurlijk heb je hiermee niet dezelfde opties als met een betaalde tool. Een voorbeeld hiervan is Semrush. 

Zoekwoordenonderzoek is nog maar het begin, natuurlijk komt er nog meer bij kijken. Daarom is het verstandig om een bedrijf met de juiste expertise in te schakelen, die weet wat je te wachten staat en hiermee kan helpen. 

Wil je meer weten over SEA? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

author avatar
Jordi Sloots
Jarenlange ervaring in social media en fotografie. Runde jarenlang een blog met 300.000 bezoekers per maand en besloot toen zijn agency te lanceren.

GRATIS ADVIESGESPREK?

Ben jij benieuwd wat zoekmachine marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? We doen graag eens een (digitale) bak koffie met je!

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen voor verdere details.

1 + 11 =