Wat is Search Engine Optimalisation?

jan 2, 2023SEO0 Reacties

Zoekmachineoptimalisatie, of Search Engine Optimization (SEO), is het proces waarbij je ervoor zorgt dat je website beter gevonden wordt door zoekmachines, zoals Google. Dit doe je door ervoor te zorgen dat je website aan bepaalde criteria voldoet die zoekmachines gebruiken om websites te rangschikken in de zoekresultaten.

Search Engine Optimalisation

Wat is SEO? Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je website beter gevonden wordt door zoekmachines, zoals het gebruik van relevante zoekwoorden in je website-teksten, het optimaliseren van de technische aspecten van je website (zoals de laadtijd en het gebruik van HTTPS) en het verkrijgen van kwalitatief hoogwaardige links van andere websites naar jouw website.

Waarom is SEO belangrijk?

Door SEO toe te passen, kan je ervoor zorgen dat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt, wat kan leiden tot meer bezoekers en omzet. Het is belangrijk om te onthouden dat SEO een continu proces is en dat het belangrijk is om je website regelmatig te blijven optimaliseren om ervoor te zorgen dat je blijft voldoen aan de veranderende eisen van zoekmachines.

Uit welke onderdelen bestaat SEO?

Seo kan op verschillende manieren worden beïnvloed. Hieronder zetten we de 5 onderdelen voor je op een rijtje.

Technische SEO
Om je website zo goed mogelijk te laten scoren op Google is het belangrijk dat deze aan een aantal technische eisen voldoet. Zoals dat de metatekst minder dan 60 woorden is, evenals de titel.
Inhoud (zoekwoorden)
Google hecht prioriteit aan websites waar bezoekers iets aan hebben. Dus zinnen die goed lopen en een tekst die goed loopt. In deze tekst kun je woorden stoppen waar mensen op zoeken. Hoe beter het algehele artikel, des te hoger je in de zoekresultaten verschijnt.

Linkbuilding
Als een klant op jouw website ergens naar zoekt en hij eerst heel de pagina moet afzoeken. Dan kan het zijn dat hij/zij afhaakt. Hiervoor kun je linkbuilding toepassen. Je verwerkt een linkje in de zin die je schrijft. Hierdoor kan de klant eerder op de locatie van de content komen en gaat eerder over tot een conversie.

Social media
Social media is onmisbaar voor elk bedrijf. Je bedrijf is namelijk eerder te vinden. Hiermee kun je tevens verwijzen naar je website, wat dus ook weer bijdraagt aan (externe) linkbuilding.


Local SEO
Je kunt SEO ook op een regio richten. Als jij zoekt op een autogarage in Amsterdam, dan laat Google geen autogarages zien uit Eindhoven (Noord-Brabant). Want hier heb je namelijk niks aan. Dit is interessant voor bedrijven die specifiek op een regio willen targetten.

Hopelijk hebben we je met dit artikel kunnen helpen. Wil je meer weten over SEO en ben je benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

GRATIS ADVIESGESPREK?

Ben jij benieuwd wat zoekmachine marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? We doen graag eens een (digitale) bak koffie met je!

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen voor verdere details.

14 + 2 =

author avatar
Jordi Sloots
Jarenlange ervaring in social media en fotografie. Runde jarenlang een blog met 300.000 bezoekers per maand en besloot toen zijn agency te lanceren.

GRATIS ADVIESGESPREK?

Ben jij benieuwd wat zoekmachine marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? We doen graag eens een (digitale) bak koffie met je!

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen voor verdere details.

9 + 2 =