Marketingtermen uitgelegd

Er zijn duizenden marketingtermen en wij begrijpen dat je ze wellicht niet allemaal begrijpt. Daarom hier een handig overzicht met de meest gebruikte marketingtermen waaronder affiliate marketing, e-mailmarketing en meer. Inclusief uitleg, in begrijpelijke taal! Mis je het e.e.a.? Let us know!

Affiliate marketing

Artificial intelligence

Branding

Conversie optimalisatie

Copywriting

Design

E-commerce

E-mailmarketing

Marketing

Marketingstrategie

Marktonderzoek

Mobile first

Online marketing

Online advertising

Out of home (OOH)

Short form video

Social media

Social media marketing

Zoekmachine adverteren

Zoekmachine marketing

Zoekmachine
optimalisatie

Marketingtermen

Het kennen van marketingtermen is cruciaal voor professionals in elke branche; zowel aan de agency als de klant-kant. Het speelt een fundamentele rol in de communicatie binnen en buiten een organisatie, het strategisch plannen en het uitvoeren van marketingactiviteiten.

Marketing is een dynamisch en essentieel onderdeel van het bedrijfsleven dat zich bezighoudt met het begrijpen van klantbehoeften en het effectief communiceren van de waarde van een product of dienst. 

Kennis van marketingtermen stelt professionals in staat om effectief te communiceren met collega’s, klanten, leveranciers, en andere stakeholders. Het helpt bij het voeren van duidelijke en doelgerichte gesprekken, waardoor misverstanden worden voorkomen en de efficiëntie wordt verhoogd. Zelf merken we dat we met klanten die tot op bepaalde hoogte mee kunnen denken vaak sneller tot de kern komen. Erg waardevol dus om zelf ook enige kennis op te bouwen, maar niet perse noodzakelijk voor een samenwerking. We leggen je graag het een en ander uit als er onduidelijkheden zijn.

GRATIS ADVIESGESPREK?

Ben jij benieuwd wat zoekmachine optimalisatie voor jouw bedrijf kan betekenen? We doen graag eens een (digitale) bak koffie met je!

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen voor verdere details.

3 + 12 =