E-mailmarketing

E-mailmarketing is een digitale marketingstrategie waarbij bedrijven e-mails gebruiken om direct met hun doelgroep te communiceren. Dit kunnen nieuwsbrieven, promoties, productupdates of andere informatie zijn. Het is een krachtig instrument waarmee bedrijven rechtstreeks contact kunnen leggen met hun klanten en prospects. In onze ogen nog steeds een ondergeschoven kindje bij veel bedrijven.

 

 

“E-mailmarketing genereert gemiddeld een ROI van €36 voor elke €1 die wordt uitgegeven.”
Fotografie

Wat is E-mailmarketing:

E-mailmarketing omvat het verzamelen van e-mailadressen van klanten en prospects, het opstellen en verzenden van gerichte berichten, en het analyseren van de resultaten om de effectiviteit van de campagnes te meten en te optimaliseren.

Een e-mailmarketingcampagne kan verschillende doelen hebben, zoals het genereren van leads, het verhogen van de omzet, het bevorderen van merkloyaliteit of het informeren van klanten over nieuwe producten of services.

Wat is de rol van E-mailmarketing in de online marketing wereld?

E-mailmarketing speelt een essentiële rol in de online marketingmix van bedrijven. Het stelt bedrijven in staat om direct en persoonlijk te communiceren met hun doelgroep, wat resulteert in hogere betrokkenheid en conversies. Bovendien is e-mailmarketing een kosteneffectieve manier om klanten te bereiken en te behouden in vergelijking met traditionele marketingkanalen. Zeker met een gemiddelde ROI (return of investment) van €36.

Met e-mailmarketing kunnen bedrijven ook waardevolle inzichten verwerven in het gedrag en de voorkeuren van hun doelgroep door middel van analyses en tracking van e-mailcampagnes. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om toekomstige campagnes te optimaliseren en de algehele marketingstrategie te verbeteren. Er zijn veel verschillende e-mailmarketingprogramma’s zoals MailChimp en MailBlue.

De voordelen van E-mailmarketing:

Directe communicatie
E-mailmarketing stelt bedrijven in staat om direct te communiceren met hun doelgroep, waardoor ze persoonlijke en relevante berichten kunnen verzenden.

Lage kosten
E-mailmarketing is over het algemeen kosteneffectiever dan traditionele marketingkanalen zoals advertenties in gedrukte media of op televisie.

Meetbare resultaten
Met e-mailmarketing kunnen bedrijven de prestaties van hun campagnes nauwkeurig meten en analyseren, inclusief open- en klikfrequenties, conversies en ROI.

Wat zijn de kansen van E-mailmarketing in de toekomst van online marketing?

De toekomst van e-mailmarketing ziet er veelbelovend uit, met nieuwe technologische ontwikkelingen die de mogelijkheden voor personalisatie en automatisering vergroten. Kunstmatige intelligentie en machine learning kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om e-mailinhoud en timing te optimaliseren op basis van het gedrag en de voorkeuren van individuele ontvangers.

Bovendien zal de groeiende nadruk op privacy en gegevensbescherming waarschijnlijk leiden tot een meer geïnformeerde en betrokken doelgroep, waardoor de relevantie van gepersonaliseerde en toestemmingsgerichte e-mailmarketingcampagnes toeneemt.

Conclusie

E-mailmarketing blijft een van de meest effectieve en efficiënte manieren voor bedrijven om direct met hun doelgroep te communiceren. Met zijn lage kosten, meetbare resultaten en mogelijkheden voor personalisatie, zal e-mailmarketing naar verwachting een integraal onderdeel blijven van de online marketingstrategieën van bedrijven in de toekomst.

Meer weten over belangrijke marketingtermen?

Affiliate marketing

Resultaten

Recente klantcases met mooie resultaten

Resultaat, daar draait het om. Bekijk hier onze klantcases. Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op.

e-mailmarketing

Voordelen van e-mailmarketing?

Kosteneffectief in vergelijking met traditionele kanalen

Meetbare resultaten

Directe communicatie met de klant

Slimme automatiseringsfuncties

Gepersonaliseerde berichten

e-mailmarketing

Voordelen van e-mailmarketing?

Kosteneffectief in vergelijking met traditionele kanalen

Meetbare resultaten

Directe communicatie met de klant

Slimme automatiseringsfuncties

Gepersonaliseerde berichten

Tevreden klanten aan het woord

Mandy Adrichem
Mandy Adrichem
2023-07-18
We werken al jaren samen met Jordi als onze vaste fotograaf. Hij staat altijd voor ons klaar, is professioneel en vriendelijk!
Willem-Mathijs van der Aa
Willem-Mathijs van der Aa
2023-07-04
Hele fijne club om mee samen te werken. Snel schakelen en verstand van zaken!
WorldSkillsNL
WorldSkillsNL
2023-06-21
The Creators Hub kan goed inspelen op last minute verzoeken, schieten fantastische beelden en weten waar ze het over hebben. Wij zijn dan ook onwijs blij met de samenwerking en gaan deze de aankomende jaren voortzetten! 100% een aanrader!
Ilse van den Ham
Ilse van den Ham
2023-02-15
Een jaar geleden ben ik vanuit Hoppenbrouwers Techniek de samenwerking met Jordi aangegaan. Jordi verzorgt onze projectfotografie en daarnaast pakt hij ook regelmatig andere shoots op. Samen met Jordi hebben wij één stijl weten te creëren met onze fotografische content en onder andere onze nieuwe werken-bij website een geweldige look-and-feel weten te geven. Jordi is creatief, meedenkend en flexibel. Last minute aanvragen/wijzigingen zijn nooit een probleem. En daarnaast maakt hij gewoon prachtige foto’s! Wij zijn erg blij met deze samenwerking.
Indira van Veen
Indira van Veen
2023-01-16
Door de ervaring die The Creators Hub in huis heeft weten ze met weinig woorden iets moois neer te zetten. Wij hebben hierdoor een prachtige en duidelijke website. En de foto’s van onze projecten gemaakt door Jordi zijn precies zoals we hadden gehoopt. Een aanrader voor iedere onderneming een boost te geven.
Thym By Parkzicht
Thym By Parkzicht
2023-01-11
Voor diverse projecten samengewerkt met The Creators Hub. Fijne communicatie en leuke ideeën. Zijn flexibel in de samenwerking en weten de trends en ontwikkelingen binnen marketing goed te vertalen naar bruikbare campagnes.
Olav de Bruijn
Olav de Bruijn
2023-01-10
Een prettige samenwerking gehad met Jordi. Goede communicatie en snelle levering van foto's. Kortom ik zou zeker weer met hem samenwerken in te toekomst en is ook van harte aan te bevelen!
Denice Kingma
Denice Kingma
2022-11-08
Ontzettend te spreken over de kwaliteit van de content, zowel foto- als videografie. Stelt zich flexibel op om shoots in te kunnen plannen. Daarnaast heel tevreden over consultancy rondom campagne optimalisatie (google ADS & Meta). In korte tijd zijn onze campagnes beter meetbaar en zien we een duidelijke stijging in het aantal reserveringen voor locatie Mooie Boules Eindhoven. Kortom: all-round bureau voor online marketing!
Wikke Peters
Wikke Peters
2022-11-04
Fantastische foto's, gemaakt door Jordi Sloots. Snel geleverd en een zeer prettige communicatie!
Imke Vis
Imke Vis
2022-11-03
Samenwerken met Jordi is een feestje! Zelfs met aanvragen die kort dag zijn is hij zo flexibel als mogelijk en denkt hij graag mee. Of het nu voor een zakelijk evenement of een bruiloft is, Jordi weet wat te doen!

GRATIS ADVIESGESPREK?

Ben jij benieuwd wat e-mailmarketing voor jouw bedrijf kan betekenen? We doen graag eens een (digitale) bak koffie met je!

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen voor verdere details.

12 + 8 =