De beste on-page optimalisatie technieken voor jouw SEO!

mrt 1, 2023SEA, SEO0 Reacties

On-page optimalisatie verwijst naar de technieken die worden gebruikt om individuele webpagina’s te optimaliseren om hoger te ranken in zoekresultaten en meer relevant verkeer te verdienen.

On-page optimalisatie technieken

Er zijn veel verschillende soorten technieken. Omdat onze tijd en jouw tijd waardevol is, zetten we de beste On-page optimalisatie technieken voor je op een rijtje.

Titel tags en meta descriptions

Deze tags geven een korte samenvatting van de inhoud van een webpagina en moeten de zoekwoorden voor die pagina bevatten. Zorg er voor dat deze wel leesbaar blijven, menselijk schrijven dus!

Headings (H1, H2, H3)

Gebruik headings om een duidelijke structuur voor je inhoud te creëren en zoekmachines te signaleren waar de hoofdonderwerpen van je pagina over gaan.

Inhoud optimalisatie

Zorg dat je inhoud van hoge kwaliteit is, informatief en boeiend, en dat het zoekwoorden op een natuurlijke manier bevat. Zeker omdat onze aandachtsspanne steeds korter is geworden. Als een tekst dan niet boeiend of informatief is, dan wordt deze al snel weggeklikt.

Interne links

Door naar andere pagina’s op je website te linken, help je zoekmachines de structuur van je site te begrijpen en kunnen bezoekers makkelijker over je site navigeren.

URL-structuur

Gebruik korte, beschrijvende URL’s die het zoekwoord voor de pagina bevatten. Dit is belangrijk omdat een bezoeker meteen moet kunnen zien naar welke pagina de URL wordt verwezen.

Afbeeldingen optimaliseren

Gebruik beschrijvende bestandsnamen en alt tags voor afbeeldingen om zoekmachines te helpen de context van de afbeeldingen op je site te begrijpen.

Social sharing en Schema markup

Door sociale knoppen toe te voegen en Schema markup, kan je zoekmachines helpen de inhoud van je site te begrijpen, waardoor deze meer kans maakt op een feature snippet in de zoekmachine. 

Gebruikerservaring

Om te zorgen dat de gebruikerservaring als prettig wordt ervaren zijn drie dingen belangrijk. De website moet snel, mobielvriendelijk en makkelijk te navigeren zijn. Hiermee kan je ook je zoekmachine posities verbeteren. Als je website dit niet is, loop je conversies mis. Houd dus goed in de gaten hoe gebruikers jouw website ervaren. Weet je niet of jouw website toe is aan optimalisatie? Neem dan contact met ons op voor hulp bij jouw vragen.

Dit zijn enkele van de beste on-page optimalisatie technieken die je kunt gebruiken om je zoekmachine posities te verbeteren. 

Houd er wel rekening mee dat on-page optimalisatie maar een aspect is van een complete SEO-strategie en je ook moet focussen op linkbuilding, technische SEO. En het creëren van goede inhoud voor de beste resultaten.

Mocht je meer willen weten over on-page optimalisatie technieken? Of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij komen graag in contact!

 

author avatar
Jordi Sloots
Jarenlange ervaring in social media en fotografie. Runde jarenlang een blog met 300.000 bezoekers per maand en besloot toen zijn agency te lanceren.

GRATIS ADVIESGESPREK?

Ben jij benieuwd wat zoekmachine marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? We doen graag eens een (digitale) bak koffie met je!

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen voor verdere details.

4 + 9 =