Meerdere links op Instagram?

apr 19, 2023Social Media0 Reacties

Instagram heeft lang een beperking gehad waarbij gebruikers slechts één website link konden toevoegen in hun profiel. Dit was een grote uitdaging voor bedrijven en influencers die verschillende producten of diensten wilden promoten via hun Instagram-account. Constant je link veranderen of toch een externe tool gebruiken zoals Linkinbio?

Nieuwe update: tot 5 website links toevoegen op Instagram

Onlangs heeft Instagram een nieuwe functie geïntroduceerd waardoor gebruikers meerdere links kunnen toevoegen aan hun profiel. Deze nieuwe functie, genaamd ‘Link in bio’, biedt gebruikers de mogelijkheid om een ​​verzameling links toe te voegen die ze kunnen delen met hun volgers. Hét antwoord op Linkinbio en Linktree.

Met de ‘Link in bio’-functie kunnen gebruikers een pagina maken waarop ze verschillende links kunnen toevoegen. Deze pagina kan vervolgens worden gekoppeld aan de bio van hun Instagram-profiel. Dit stelt gebruikers in staat om meerdere links (maximaal 5) te delen met hun volgers en hen door te sturen naar verschillende bestemmingspagina’s, zoals hun blog, webshop, affiliate-link of andere sociale media-accounts.

Let op: Voeg je belangrijkste link als eerste in. Deze is namelijk zichtbaar op je profiel.

Deze nieuwe functie heeft een grote impact op bedrijven en influencers die actief zijn op Instagram. Het stelt hen in staat om meer verkeer te genereren naar hun website en hen te helpen hun online aanwezigheid te vergroten. Het hebben van de mogelijkheid om meerdere links te delen betekent ook dat gebruikers hun marketingstrategieën kunnen aanpassen en zich kunnen richten op verschillende producten en diensten zonder de beperking van één link.

Hoewel het delen van meerdere website links in de bio van een Instagram-account mogelijk is geworden, is het belangrijk om te onthouden dat gebruikers de aandacht van hun volgers moeten vasthouden. Het is essentieel dat de links die ze delen relevant zijn voor hun merk en dat ze hun volgers niet overweldigen met te veel links.

Onze conclusie

In conclusie, de ‘Link in bio’-functie van Instagram is een geweldige toevoeging voor bedrijven en influencers die actief zijn op het platform. Het stelt hen in staat om meerdere links te delen en hun online aanwezigheid te vergroten, terwijl ze hun marketingstrategieën aanpassen aan de behoeften van hun merk.

Laatste tips

  • Zorg er voor dat je de links wel trackt. Dit doe je met UTM tags.
  • Het is SEO wise wel slim om op je eigen website een verzamelpagina van links op te maken.

 

Meer interessante artikelen?

Met ”Meta Verified” koop je nu je Instagram verificatie.

Meta verified als abonnement? Heb jij jarenlang gehoopt totdat Meta, waar Facebook en Instagram onder vallen, jou zouden belonen met een ''verified badge''? Naast hopen, kun je nu ook eindelijk zelf actie ondernemen. Je kunt nu namelijk een abonnement nemen waarbij je...

De ultieme gids voor social media beheer

De ultieme gids voor social media beheer In deze gids gaan we dieper in op het belang van social media beheer voor jouw bedrijf en geven we praktische tips en strategieën om jouw social media accounts effectief te beheren. We zullen ook bespreken hoe je de juiste...

Dit is waarom jij wil adverteren op TikTok!

Adverteren op TikTok is een effectieve manier voor bedrijven om hun doelgroep te bereiken, vooral gezien het platform's explosieve groei en populariteit onder jongeren. Dit artikel spitst zich toe op adverteren op TikTok. Mocht je interesse hebben in de organische...

De ultieme marketing inhaakkalender 2023

Op zoek naar de 2024 variant? Bekijk de marketing inhaakkalender 2024 hier. Een inhaakkalender is een hulpmiddel dat bedrijven en andere organisaties kunnen gebruiken om hun marketing- en socialemediacampagnes af te stemmen op relevante gebeurtenissen en thema's. Alle...

Online marketing is wél meetbaar.

Is online marketing meetbaar? Marketing is een essentieel onderdeel geworden van bedrijfsstrategieën in de moderne zakenwereld. Bedrijven hebben verschillende kanalen tot hun beschikking om hun producten en diensten te promoten, waarbij online en offline marketing...
author avatar
Jordi Sloots
Jarenlange ervaring in social media en fotografie. Runde jarenlang een blog met 300.000 bezoekers per maand en besloot toen zijn agency te lanceren.

GRATIS ADVIESGESPREK?

Ben jij benieuwd wat zoekmachine marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? We doen graag eens een (digitale) bak koffie met je!

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen voor verdere details.

4 + 10 =