Wat zijn gratis marketing Google certificaten om te behalen?

mrt 1, 2023Marketing0 Reacties

Wil jij je kennis over digital advertising up-to-date houden en beter voorbereid zijn om campagnes op te zetten en te analyseren in Google Ads? Krijg meer informatie over de voordelen van Google certificaten in dit artikel.

De voordelen van Google certificeringen op het gebied van online marketing

Op de hoogte blijven van de laatste en nieuwste trends is enorm belangrijk. Je wilt als bedrijf relevant zijn voor je doelgroep. Met de cursussen van Google kun je jouw kennis testen en up-to-date houden. Het mooiste van het halen van Google Certificaten is dat ze gratis zijn. Welke voordelen het behalen van een Google certificaat nog meer heeft, lees je in dit artikel.

Waarom Google Certificaten behalen?

Het is van cruciaal belang om basiskennis te hebben van de fundamenten van online marketing. Deze kennis kun je halen uit de cursussen van Google. Omdat Google regelmatig updates uitvoert, is het belangrijk om als bedrijf bij te blijven met deze ontwikkelingen. Door Google certificaten te behalen, ben je er zeker van dat je op de hoogte blijft van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van digital advertising.

Bovenaan de zoekresultaten van Google

Elk bedrijf wil bovenaan de zoekresultaten van Google staan. Niemand kijkt namelijk naar de tweede pagina. Met het behalen van een Google certificaat krijg je hier de kans voor. Een belangrijk onderdeel binnen online marketing is namelijk de vindbaarheid van je website. Er zijn in de basis twee manieren om hogerop te komen in Google: via Google Ads en via Search Engine Optimization (SEO). Met Google Ads maak je advertentie met zoekwoorden. Wanneer iemand zoekt naar een zoekwoord dat in jouw campagne voorkomt, kan jouw advertentie in de zoekresultaten verschijnen.

 

Google certificeringen behalen.

 

Verschillende soorten cursussen van Google

Google biedt verschillende cursussen aan in de Google Skillshop. De belangrijkste en beste categorie om mee te beginnen is de categorie waarin de verschillende campagnetypen van Google Ads worden behandeld. 

Als je meer wilt weten over zoekcampagnes, kun je starten met de cursus ‘Google Ads Search’. Wil je adverteren met je producten? Volg dan de cursus ‘Shopping-advertenties’.

Je kunt ook je kennis vergroten over het adverteren met video’s in het YouTube netwerk. Deze cursus heet ‘Google Ads Video’.

Er zijn dus verschillende cursussen waarmee je jouw kennis kunt aanscherpen. Je kunt ook een specialist inschakelen die al deze informatie al tot zijn beschikking heeft. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact met ons op als je wilt dat wij jou helpen.

 

Meer interessante artikelen?

Met ”Meta Verified” koop je nu je Instagram verificatie.

Meta verified als abonnement? Heb jij jarenlang gehoopt totdat Meta, waar Facebook en Instagram onder vallen, jou zouden belonen met een ''verified badge''? Naast hopen, kun je nu ook eindelijk zelf actie ondernemen. Je kunt nu namelijk een abonnement nemen waarbij je...

8 tips voor als je start met social media

Social media voor bedrijven is ontzettend belangrijk en niet meer weg te denken uit onze wereld. We spenderen meer tijd dan ooit op devices die in verbinding staan met het internet en consumeren dagelijks enorm veel content. Is social media een ''moetje''? Of kun jij...

De ultieme gids voor social media beheer

De ultieme gids voor social media beheer In deze gids gaan we dieper in op het belang van social media beheer voor jouw bedrijf en geven we praktische tips en strategieën om jouw social media accounts effectief te beheren. We zullen ook bespreken hoe je de juiste...

Een reclamevrij Instagram en Facebook: Is het de investering waard?

Ben je ook die constante stroom van advertenties op Facebook en Instagram beu? Je bent niet de enige! Moederbedrijf META heeft aangekondigd dat ze een oplossing bieden voor dit ''probleem'' met hun nieuwe abonnement voor een reclamevrije ervaring. In dit artikel...

De beste social media afmetingen 2024

In de snelle wereld van social media is het bijhouden van de juiste afmetingen voor je profielfoto's, omslagfoto's en berichten essentieel. Of je nu een doorgewinterde content creator, een opkomende influencer, of gewoon een actieve social media gebruiker bent, het is...
author avatar
Bas Vennix

GRATIS ADVIESGESPREK?

Ben jij benieuwd wat zoekmachine marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? We doen graag eens een (digitale) bak koffie met je!

Laat hieronder je gegevens achter en we zullen contact met je opnemen voor verdere details.

9 + 3 =